Evenimente 2022

Evenimente 2022

Apa și importanța ei pentru viață

În fiecare an, pe 29 iunie, sărbătorim „Ziua Internațională a Dunării”. Anul acesta, pentru a marca acest eveniment, ne-am gândit că ar fi un câștig pentru elevii Liceului Tehnologic „Simion Mehedinți” dacă am solicita câteva informații despre apă și importanța protejării ei de la un specialist. Prin urmare, ne-am propus să realizăm o vizită la Facultatea de Stiințe și Mediu, Galați, Departamentul de Chimie, Fizică și Mediu. La activitate au luat parte câțiva elei ai liceului, însoțiți de două doamne profesoare.
Obiectivele activității au fost acela de a-i determina pe elevi să conștientizeze importanța protejării apei, de a identifica principalele surse de poluare a apei și de a afla metode de protejare a acesteia. Participanții la activitate au fost primiți de către lector univ. dr. chim. Mihaela Timofti, care a vorbit elevilor despre Dunăre – Dunărea este al doilea ca lungime dintre fluviile Europei, după Volga – şi singurul din Europa care curge de la est la vest. Dunărea prezintă o importanţă deosebită, atât pentru navigaţie, producţia de energie hidroelectrică, sau piscicultură, dar şi pentru furnizarea de apă pentru industrie, agricultură şi pentru populaţie.
Împreună cu elevii, au fost identificate principalele surse de poluare a apei:  evacuarea apelor uzate menajere și cele provenite din activități industriale în râuri, folosirea pesticidelor și a îngrășămintelor în activitățile agricole, deșeurile solide aruncate în apă, dar și scurgerile de petrol. Au fost identificate și principalele metode de protejare a apelor; elevii au fost sfătuiți să aibă grijă față de felul cum colectează și depozitează deșeuril e; să evite folosirea produselor de curățenie atunci când fac baie în ape curgătoare sau lacuri; să cumpăre produse care asigură un consum redus de energie; să facă dușuri scurte și nu irosească apa;
Elevii au avut posibilitatea de a adresa și alte întrebări legate de apă, iar dna lector universitar le-a răspuns cu amabilitate. La finalul activității, toți și-au exprimat bucuria de a fi cunoscut niște lucruri interesante și utile pentru viață și au promis că vor face tot ce ține de ei pentru a proteja apa.

   

,,CARIERA  2022,,

Prezentarea Ofertei educaționale  a Liceului Tehnologic ,,Simion Mehedinți,, Galați, pentru  anul școlar 2022-2023 la Târgul de Oferte Educaționale,, Cariera 2022,,  un important eveniment de marketing educațional din învățământul preuniversitar gălățean, a constat în prezentarea standului cu produse realizate de elevi în atelierele școală, prezentarea proiectelor Erasmus+ coordonate de școala noastră precum și o paradă de modă cu rochițe realizate din materiale reciclabile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Să învățăm….altfel”

Activitate derulată în cadrul proiectului “Inimă de la inimă pentru semenii noștri” în colaborare cu Centrul de Excelență Galati, Școala Postliceală “Marin Coman” Galați, Liceul de Alimentație și Turism “Dumitru Moțoc” Galați

 

 

 

 

 

 

 

ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII

 

 

 

 

 

 

“Unified Champion Schools – Școala Generației Unificate”

Elevii de la Liceul Tehnologic “Simion Mehedinți” Galați au participat în cadrul proiectului “Unified Champion Schools – Școala Generației Unificate” la Campionatul Virtual de Fitness Unificat Special Olympics Romania, organizat de Fundația Special Olympics. Elevii au obtinut 5 medalii de bronz, 7 medalii de argint și o medalie de aur!

 

 

 

 

 

 

MICA UNIRE
Activitate realizată cu ocazia celebrării a 163 de ani de la  Unirea Principatelor Române, de către elevii claselor XI Alimentație profesională, XII Estetică liceu zi, XII Tâmplari liceu seral și XIII Tâmplari liceu seral:

 

 

 

 

 

 

ZIUA MARELUI POET  MIHAI EMINESCU

Pe data de 15 ianuarie 2022 se împlinesc 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, această zi fiind, totodată, și Ziua Culturii Naționale. Pentru a marca acest eveniment, un grup elevi și de profesori  ai liceului au pregătit momente artistice dedicate marelui poet, au redescoperit informații despre viața și opera lui Mihai Eminescu și și-au manifestat admirația față de personalitatea și creația poetului.