Evenimente 2017

Evenimente 2017

                                                                                                                                  Zilele Școlii-26-27 Octombrie 2017

În acest an, Zilele Școlii la Liceul Tehnologic „Simion Mehedinți” s-au desfășurat sub emblema tradițiilor și obiceiurilor românești – prilej pentru toți participanții de a simți farmecul adevăratelor valori, de a reînvia spiritul tradiției.
Cele două zile de sărbătoare – 26 și 27 octombrie – au cuprins o serie de evenimente pe această temă, a valorilor autohtone românești. Primele dintre aceste au fost concursurile școlare, la care elevii din unitatea școlară s-au implicat cu multă însuflețire. Dintre acestea se pot aminti: „Tradiții prin ochi de copil” (concurs de pictură și desen), „Sunt cel mai bun!” (concurs de cultură generală), concursuri pe meserii și compețiții sportive.Un alt eveniment derulat cu ocazia Zilelor Școlii a fost și Balul Bobocilor, care a avut ca temă „Toamna românească”. Probele prin care au trecut tinerii bobocei au urmărit priceperea lor în ceea ce privește ocupațiile tradiționale, obiceiurile populare, cântul și jocul românesc. Toții participanții la eveniment au avut parte de o atmosferă caldă, plină de cânt și voie bună.


Ziua iei-23 iunie 2017

La vremea solstițiului de vară, 24 iunie, sărbătorim Drăgaica sau Sânzienele, creaturi fantastice, ursitoare protectoare ale naturii, aducătoare de rod, leac și dragoste. În 2013, s-a propus ca la această dată, 24 iunie, când este și Ziua Nașterii Sfântului Ioan Botezatorul, să celebrăm Ziua Universală a Iei. Ia este o cămașă tradițională românească de sărbătoare purtată de femei, confecționată din pânză albă, bumbac, in sau borangic și împodobită cu mărgele și broderii la mâneci și la gât.
La  Liceul Tehnologic ”Simion Mehedinți”  elevele de la Industrie textilă și pielărie, lucrând în timpul orelor de practică la cămașa tradițională, sunt învățate de cadrele didactice de specialitate să prețuiască frumusetea broderiilor acesteia, a accesoriilor  – frumusețe extrem de căutată și apreciată în lume. Ia nu este doar o îmbrăcăminte, ci un simbol al tradițiilor noastre strămoșești, numeroase generații de femei contribuind la înfrumusețarea ei. Este de apreciat faptul că la acest liceu doamnele profesoare, împreună cu elevele se ocupă de ceva atât de frumos și românesc! Având în vedere această nobilă preocupare pentru tradițional, colectivul liceului nu a putut trece cu vederea această zi specială a Iei, purtând frumoasa cămașă românească cu multă mândrie.

Concurs interjudețean “Meseria cale spre succes”-27 Mai 2017

Concursul a avut ca obiectiv promovarea ideii de competiţie şi performanţă la disciplinele de cultură generală şi la disciplinele cu competenţe practice prevăzute în curriculumul şcolar şi se adresează elevilor din învățământ special, elevi care au aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru meseriile din domeniile: Turism şi alimentaţie publică, Fabricarea produselor din lemn, Industrie textilă şi pielărie, Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, Estetică şi igiena corpului omenesc şi domeniul Mecanică.

CERC METODIC JUDEȚEAN
ÎNVĂȚĂMÂNT SPECIAL ȘI INTEGRAT
PSIHOPEDAGOGIE SPECIALĂ
,,ROLUL COMUNICĂRII ÎN RECUPERAREA COPIILOR CU CERINȚE EDUCATIVE SPECIALE”-20 MAI 2017

Festivalul Concurs Național”Veșnicia s-a născut la sat” Slobozia. Jud. Ialomița- 17 Mai 2017

 

De ziua lui Eminescu

Nu sunt prea mic sa pot uda
Muscata din fereastra mea
Sa scriu si sa citesc frumos,
Sa fiu atent, politicos;
Nu sunt prea mic curat sa fiu
Sau rostul vorbelor sa stiu;
Nu sunt prea mic sa multumesc,
Parintii, fratii sa-mi iubesc
Si oamenii de langa mine.
Nu sunt prea mic sa-nvat ce-i bine!

Mihai Eminescu