«

»

FE NOI ORIZONTURI

Capital social (ambele firme): 200 000 RON
Profesor coordonator: Chirica Daniela

FE NOI ORIZONTURI SRL

Motto: Eleganta la preturi accesibile
E-mail: gcalin42@yahoo.com

10 Asociati

Alexandru Mihaela Cristina
Călin Gina Paraschiva
Chiriac Bogdan Alexandru
Ciureanu Constantina Elena
Crăciun Sorin
Dima Mihaela Cerasela
Dinu Costel George
Nica Viorel Adrian
Palade Daniel Cristian
Tâncabă Cristina

Metoda firma de exercitiu se caracterizeaza prin doua aspecte definitorii:

  • virtual: nu exista bani sau bunuri;
  • real: se respecta uzantele comerciale, fluxul informational, documentele si circuitul documentelor.

Simularea situatiilor de esec si a celor de succes reprezinta pentru experienta elevilor o componenta esentiala si necesara a procesului de invatare. Deciziile gresite, care in viata reala ar putea duce pana la punerea in pericol a existentei intreprinderii, in firma de exercitiu nu au urmari economice negative, datorita caracterului virtual al situatiile exersate.

Formarea de priceperi, deprinderi si abilitati se realizeaza prin exersarea unor situatii dintr-o firma reala, fiind indicat ca aceasta exersare sa fie multipla ca structura si consistenta. Insusirea competentelor cheie (ex. capacitatea de a lucra in echipa, gandire interdisciplinara, competente de comunicare, capacitatea de a lua decizii) le permite elevilor obtinerea unor abilitati profesionale si a unei flexibilitati indicate pe piata de munca precum si totodata descoperirea afinitatilor fata de un anumit loc de munca. Competentele obtinute pot determina reducerea perioadei de acomodare la locul de munca, aspect deosebit de benefic pentru viitorii angajati cat si pentru angajator.

Puterea firmei de exercitiu sta in relationarea determinata de derularea de tranzactii pe piata firmelor de exercitiu (nationala si internationala) precum si de comunicarea cu mediul extern la firmei de exercitiu, respectiv: colaborarea cu firma “mama” / firma mentor, cu alti agenti economici, cu institutii ale statului, etc. Firma de exercitiu, complexa ca metoda, motivata ca efecte, e o provocare atractiva atat pentru elevi cat si pentru profesori.